Ik voelde me direct op mijn gemak bij Karen, ze heeft een ruim denkvermogen, veel begrip & humor bovendien. Ik heb me echt gezien en gehoord gevoeld, ze nam de tijd voor me. En belangrijker misschien nog: ze is professioneel, efficiënt en confronterend op een positieve, opbouwende manier. Mij heeft Karen op een manier door mijn vechtscheiding heen geholpen, waardoor ik me geen slachtoffer voelde. Ik werd mezelf steeds meer bewust van mijn kracht en kreeg vertrouwen in mezelf. Hierdoor kon ik in actie komen/blijven. Dit heeft mijn echtscheiding wat korter laten duren als ik bang voor was. En dit alles met een huiskamer gevoel, een ongedwongen sfeer. Je moet het maar kunnen, Karen kan dat!
Lotte 40 jaar


Karen is een lieve, warme en directe vrouw waarbij ik me meteen op mijn gemak voelde. Ze stelt de juiste vragen en heeft me helder inzicht over mezelf gegeven. Ik merkte dat ze veel kennis heeft in haar vakgebied en daardoor kan inspelen op de juiste onderwerpen.
Ook zijn de meditaties die ze ‘live’ doet heel ontspannend en helend, net als de EMDR sessies verrassend bevrijdend zijn.
Ze heeft me ontzettend geholpen om mezelf weer terug te vinden door oude stukken en diepe angsten op met name lichamelijk gebied te helpen zien, herkennen en verwerken. Zo kan ik op een rustige manier, vol vertrouwen de toekomst weer in kijken.
Karen ontzettend bedankt voor alle leerzame sessies!
Chantal, 42 jaar


Ik ben een man van 50, getrouwd en we hebben 2 prachtige dochters.
Ik ben met Karen in contact gekomen omdat ik wilde ontdekken waarom ik ongelukkig was en tegelijk op geen enkele manier in beweging kwam om daar verandering in aan te brengen. Sterker nog, ik heb die machteloosheid versterkt en mijn vrouw kwalijk genomen dat ik daar gefrustreerd over was. In de loop van de jaren al meerdere (cognitieve) therapieën gevolgd, maar ik kwam niet bij de kern.
Een vriendin wees me op EMDR, en zo vond ik Karen.

In een paar sessies heeft ze bloot weten te leggen op welk moment in mijn jeugd ik dat verlammende machteloze gevoel waar ik zo vaak mee worstel me zelf heb eigen gemaakt. Het onderwerp was in de afgelopen jaren al vaker gepasseerd, maar die link had ik nooit gelegd. Tot het moment dat ik in die EMDR het gewoon voor m’n eigen ogen opnieuw zag gebeuren! Zo bijzonder om te ontdekken.

Is het daarmee weg? Nee, maar het helpt me elke dag om te weten dat het niet mijn machteloosheid is en dat ik andere keuzes kan en mag en moet maken.

Karen werkt niet een programma af, maar stemde voortdurend af waar mijn behoefte op dat moment zat. Als ik niet wilde vertellen, wist ze me toch aan het praten te krijgen. En als ik weer hetzelfde verhaal wilde vertellen, had ze daar het geduld voor. Telkens ontstond er dan wel weer iets nieuws. En daar waar het kon helpen, hebben we EMDR er bij gebruikt. Niet omdat het moest, maar omdat het kon.
Dankzij Karen ben ik mezelf weer leuker gaan vinden, heb ik kracht gevonden om me weer open te stellen en de moed om voor mezelf te kiezen.
Hans-Willem, 50 jaar


Mijn naam is Y. en ik ben 39 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend en hebben 2 prachtige zoontjes. Direct na de geboorte van mijn 2e kind was ik tijdelijk niet meer in staat gewoon verder te leven, ik kon opeens zelfs niet meer lopen. Mijn wereld stortte letterlijk in en ik wist op dat moment niet hoe ik verder met mijn leven kon. Het was het donkerste periode van mijn leven. Ik wilde zo graag voor mijn zoontjes en gezin zorgen maar ik stond machteloos aan de zijlijn toe te kijken.

Nadat ik weer mobiel was kreeg ik dankzij mijn werkgever een tip om in contact te komen met Karen.
Wellicht zou zij mijn (verborgen) trauma’s kunnen verminderen of wegnemen en daar stond ik open voor.

Tijdens het kennismakingsgesprek met Karen, voelde ik me direct op mijn gemak. Zij heeft veel geduld, stelt gerichte vragen en let op details die mij nooit zijn opgevallen. Nu bijna 1,5 jaar later ben ik sterker dan ooit zowel mentaal, spiritueel als fysiek.

Voordat ik bij Karen kwam had ik geen idee wat een EMDR of een familie-opstelling inhoudt. Deze sessies heb ik als prettig en nuttig ervaren. Ik ben zelfverzekerder en directer geworden. Ik durf “nee” te zeggen en duidelijk te zijn in wat en hoe ik iets wil.

Mijn verborgen trauma’s zijn me helder geworden, ik kan er over spreken en ze hebben met name door de EMDR veel minder invloed op mijn leven. Ik kan nu zeggen dat ze me een krachtiger mens hebben gemaakt en me niet meer in de weg staan om te doen wat ik wil, te zijn wie ik ben.

Voor mij was Karen de beste life coach die ik me maar kon wensen. Zij staat zelfs voor me klaar in haar vrije tijd.
Y, 39 jaar


Als gevolg van een aantal heftige ervaringen in mijn leven ben ik in een burn-out beland. Na al heel wat verschillende therapieën gevolgd te hebben ben ik uiteindelijk op aanraden van een vriend bij Karen terecht gekomen waar ik ongeveer een half jaar therapie heb gevolgd. Opgevoed door een erg dominante en narcistische vader, getrouwd geweest met een gelijksoortige man en moeder van 3 dochters waarvan de oudste anorexia heeft, was het voor Karen geen makkelijke klus. We hebben een video-analyse gedaan, familie-opstellingen en EMDR. Door deze verschillende therapieën onder de deskundige begeleiding van Karen, ben ik uiteindelijk een sterker en stabieler persoon geworden waar ik haar heel dankbaar voor ben.
Leontien, 53 jaar


Rondom Karen is alle tijd en volop ruimte. Ze brengt warmte en zachtheid maar is ook integer en doortastend. Ik heb dat allemaal nodig, want dat wat we doen is geen flauwekul. Samen onderzoeken we mijn oude en nieuwe pijn en pakken we mijn vervelende patronen aan. Karen houdt de draad vast waar ik die verlies en weet me daar te brengen waar ik eigenlijk niet durf te gaan. En daar, op die donkere plaatsen, vind ik stukje bij beetje
mijn eigen lichtheid en warmte terug.
Marianne, 50 jaar


‘Een traject van ruim 6 maanden heb ik ondergaan bij Karen.
Karen is gepassioneerd in haar werk en een warm, doortastend persoon.

Wat ik persoonlijk het fijnste vind aan Karen is dat ze je vertrouwen voor zich wint. Daar ook moeite voor wil doen en de tijd daarvoor neemt. Ze geeft je meteen het gevoel niet te oordelen en dat niks raar is. Ze heeft een persoonlijke en professionele aanpak, waardoor ik mijzelf snel op mijn gemak voelde. Karen is voor mij de eerste therapeut die dichterbij is gekomen en door mij heen prikt, waardoor ik de confrontatie met mijzelf niet meer uit de weg kon gaan.
Ik heb heel veel geleerd over de non-verbale communicatie en wat je uitstraalt naar de buitenwereld. Hoewel ik dacht al erg bewust te zijn van mijn non-verbale communicatie heeft ze mij vele kanten laten zien van de non-verbale communicatie. Dit maakt het erg interessant, omdat je jezelf nog beter leert kennen. Dit is een mooie aansluiting geweest op de EMDR sessies en de familieopstellingen.
Zij gebruikt diverse methodes op de juiste momenten waardoor de therapieën aan het einde van de rit als een geheel voelen.

Ik heb Karen als een zeer prettig, betrouwbaar en deskundige vrouw ervaren met een aangename dosis compassie en op de juiste momenten haar humor gebruikt. Een echte aanrader voor iedereen, maar vooral voor diegene die het vertrouwen in een therapeut helemaal kwijt is.’
Jesica, 30 jaar


Een lange periode in mijn leven heb ik geleefd met een groot gevoel van leegte en stemmingswisselingen. Alsof ik in een grote grijze mistwolk leefde en er niet uit kon komen.

Daarnaast heb ik altijd ergens een gevoel gehad dat ‘mijn echte IK’ anders was dan dit gevoel van leegte en mezelf alleen voelen. In mijn beleving was ‘mijn echte IK’ helemaal niet zo gecompliceerd, niet zo geremd, juist positief, vrolijk en in verbinding met andere mensen.

Ondanks allerlei diagnoses en behandelingen lukte het mij niet om tot de echte kern (IK) te komen. Alsof ik mijn hand naar mezelf uitreikte maar hem niet kon pakken.

Na de diagnose ‘dissocatieve stoornis’ ben ik eerst bij de GGZ en met EMDR aan de slag gegaan. Tijdens de sessies werd ik uit de EMDR gehaald wanneer ik ging dissocieren. Het doel hiervan was om weer in contact met mezelf te komen voordat we verder konden gaan. Ik had zelf het idee dat dit helemaal niet lukte omdat ik geen inzicht kreeg in wat er gebeurde. Uiteindelijk ben ik na diverse behandelingen gestopt met deze therapie omdat ik er letterlijk ziek van werd.

Bij Karen ging het helemaal anders tijdens de EMDR sessies. Zij heeft me tijdens de sessies juist laten ervaren wat de dissociatie met me doet, hoe makkelijk dat ik het in kon zetten en hoe moeilijk het was om er weer uit te komen. Echt voelen wat dit mechanisme doet!
Ik heb ervaren dat het in mijn vroege jeugd een goed en nuttig beschermingsmechanisme was. Het heeft me inzicht gegeven in het feit dat het in mijn volwassen leven helemaal niet functioneel en zelfs schadelijk voor mij is. Ik heb ervaren dat ik een keuze heb en dat ik zelf dit mechanisme kan beïnvloeden. Voorheen had ik het gevoel dat het mij overkwam en dat ik er zelf niets tegen kon doen. Wat een ervaring van empowerment!

Sinds deze sessies bij Karen kan ik veel beter voelen, bij mezelf blijven, grenzen aangeven en in het hier en nu blijven. Ik kan weer vertrouwen op mijn eigen gevoel, iets wat ik juist had geleerd om niet te doen.
Mijn leven is enorm veranderd, ik heb geen last meer van stemmingswisselingen of een gevoel van leegte. Karen heeft er aan bijgedragen dat ik weer contact maak ‘mijn echte IK’ en daar ben ik haar enorm dankbaar voor!
X Lieke, 35 jaar


Karen heeft mij op een heel fijne manier begeleid bij het opruimen van blokkades en het loslaten van gedachten die mij niet hielpen. Vooral dat laatste had ik al vaak en op veel manieren geprobeerd, maar zonder blijvend resultaat. Karen, je gaf mij heel praktische maniertjes om gedachten en spanning los te laten. Nu weet ik eindelijk wat dat betekent ‘gedachten los laten’. Karen gaf mij feedback op een rustige manier zonder oordeel en op een manier waarop ik er niet langer meer omheen kon of onderuit kon. Na onze sessies bleef dat doorwerken bij mij, waardoor ik de spanning en niet helpende gedachten ook buiten de sessies kon loslaten. En tussendoor de bedrijven door hebben we heerlijk gelachen 🙂
Dank je wel Karen voor je hulp en praktische tips.
Ik vind dat je erg goed bent in wat je doet!
Yvette, 36 jaar


Wat een leerzame 2-daagse! Vooral het terugkijken van de video opnames. Op een rustige, respectvolle manier analyseert Karen met de student de opname. Het samenspel studenten en Karen in dit weekend was erg harmonieus.
Wat ik in deze dagen heb geleerd is dat het opnemen van een video zeker waardevol is om de cliënt een inkijkje te geven hoe hij non verbaal overkomt. Het zal veel oefenen zijn om dit onder de knie te krijgen op de manier waarop op jij dit doet!!
Karen, dank je!
Groetjes, Inge M.


Referentie naar aanleiding van Videoanalyse op 21 en 22 januari 2017
Karen je hebt veel ervaring en je bent zeer deskundig op het gebied van gezichtsanalyse.
Tijdens de analyse van mijn gezicht sloeg je de spijker op de kop.
Ellen C.


Ik was bij Karen om van mijn vliegangst af te komen.
Karen heeft me laten zien dat het verleggen van de focus, bij mij vermindering van de controle teweeg bracht.
Ik heb gevlogen en zelfs genoten van de vliegreis!!
En ik heb gemerkt dat het “verleggen van de focus” op allerlei gewenste situaties toegepast kan worden!
Karen ik heb onze ontmoeting als heel warm, waardevol en betrokken ervaren. Dankjewel daarvoor!!!
Ingrid, 55 jaar


Hoi Karen,

Ik heb de behandelingen als zeer waardevol ervaren. Door de behandelingen met EMDR zijn er veel zaken in mijn leven verduidelijkt, die heb ik een nieuwe plaats kunnen geven, veel rustiger niet meer zo storend aanwezig.
Door deze inzichten heb ik meer rust in mezelf gekregen en ben ik zelfs rustiger voor mijn omgeving, ik hoef niet steeds meer grappig te doen.
Ik heb onderdrukte emoties die mijn leven op een negatieve beïnvloeden manier naar boven kunnen halen en kunnen verwerken. Hierdoor kan ik op mijn werk, thuis en ook bij mijn ouders meer mijzelf zijn en word ik niet steeds zo heftig beïnvloed door wat er om me heen gebeurd. Dit maakt me een blijer mens!

Met grote dank,
Mevrouw M. 53 jaar


Ik ben onder behandeling geweest bij karen van 3-11-2011 t/m 26-4-2012
Ik ben in het verleden veel en langdurig gepest  en was daardoor erg terug getrokken, was snel geïrriteerd en had moeite met het sociale leven. Ik had sinds kort de diagnose autisme. Tijdens de eerste sessie hebben we een filmpje gemaakt van mijn gezicht terwijl ik antwoord gaf op vragen door Karen gesteld. Daarin zag ik dat ik geen uitdrukking op mijn gezicht had, een pokerface.

De eerste keer was het best spannend. Daar hebben we dingen afgesloten zoals het overlijden van mijn opa, waar ik op dat moment dat het gebeurde, te klein voor was om dat goed kunnen afsluiten.

Ook het pesten heb ik een plekje kunnen geven. Zowel met Goodfield als met EMDR ben ik dmv “hypnose” terug gegaan naar heftige gebeurtenissen. Zoals een moment dat ik heen-en-weer werd geduwd door een paar pestkoppen, één van hen trok aan mijn staart. Ik kan nog herinneren dat ik tijdens die sessie “hou op kutwijf ” heb geroepen. Dit had ik op dat rot moment willen roepen tegen de pesters. Na de sessie voelde het zo goed dat ik had kunnen roepen wat ik toen had willen roepen.

Na een paar keer merkte ik dat mijn nare gevoelens, gedachten en problemen minder werden, ik kon makkelijker omgaan met andere mensen en de “probleem” situaties waren minder belangrijk en niet meer vervelend. Aan het einde van de behandeling hebben we opnieuw een filmpje gemaakt. Daarin zag ik dat ik emoties in mijn gezicht had en dat mijn lippen voller waren.

Ook is mijn diagnose autisme komen te  vervallen. Ik heb veel kunnen verwerken en heb goed kunnen praten.

Dankzij Karen ben ik een positiever en blijer persoon geworden.

Super bedankt.
Ellen, 22 jaar


Dankzij Karen ben ik de afgelopen jaren door heel veel lagen van mezelf gegaan. Wanneer ik tegen een obstakel van mezelf aanloop en er niet uitkom of wanneer ik vast kom te zitten in mijn gedachten of in het zelfde cirkeltje blijf rond cirkelen, dan bel ik Karen. Zij begeleidt me dan door mijn proces waar ik op dat moment in zit.

Ik leer mezelf daardoor steeds beter kennen en het pijnlijke onderwerp dat behandeld wordt, wordt tijdens de sessie aangepakt door middel van een gesprek en EMDR en verandert direct.

Na iedere sessie loop ik bij haar de deur uit met een goed gevoel, want de gedachten en overtuigingen waar ik zo verdrietig en onzeker van werd, zijn er gewoon niet meer.

Ik kom graag bij Karen omdat ze vriendelijk en hartelijk is. Ze neemt de tijd voor je en haar methodes zijn snel en effectief!

Liefs Suzan, 32 jaar


Karen is een super warm persoon die in mijn geval gevoel en verstand veel meer in balans heeft gebracht. Door de opgedane kennis, inzichten en verkregen technieken tijdens de sessies ben ik in staat om mezelf terug in balans te krijgen. Ik heb nog wel eens slechte momenten maar ze zijn veel korter aanwezig dan een jaar geleden. Ik heb samen met Karen veel meer bereikt als bij andere vormen van therapie  die ik gevolgd heb.

Daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor.

Groetjes Linda, 29 jaar


Ik ben als man van 54 bij Karen terecht gekomen. Ik was boos op mezelf en de hele buitenwereld. Maakte overal een grapje van. Bij Karen ben ik gaan inzien dat ik eigenlijk klem zat, veel verdriet en angsten had. Ik heb mijn angsten die ik als jongetje al had, onder ogen gezien.

En eerlijk gezegd, ook voor de man van 54 jaar die ik nu ben, waren de situaties waar ik als kind in verkeerde echt akelig. Door deze situaties te zien en de angsten te durven voelen en niet meer weg te stoppen, zijn ze niet meer angstig, ben ik niet meer boos, heb ik meer compassie met mezelf en mijn medemensen gekregen. Ik ben aardiger en geduldiger voor mezelf en anderen geworden. Ik durf meer te delen en intimiteit te hebben met de mensen die me dierbaar zijn. Dit heeft me een rijker leven gegeven.

Dank dat jij mij toen goed hebt geholpen.
Marcel, 54 jaar


Hallo Karen,

De weg kwijt raken na een wereldreis, dat was me gelukt! Ik kon mijn denken niet stoppen en van voelen was geen sprake. Door hulp te zoeken is het mij gelukt hierin een balans te vinden. Het is niet altijd gemakkelijk geweest, ik kreeg een spiegel voor gehouden waar ik mooie maar ook minder mooie kanten van mezelf te zien kreeg. En wat ik geleerd heb is dat zowel de mooie als de minder mooie kant eigenlijk allebei mooi zijn. Het is wat het is, niet meer en vooral niet minder dan dat.

Karen je hebt me een veilige plek geboden om deze reis naar de bestemming Mijzelf te begeleiden. Zoals iedere reis kijk ik graag terug naar deze ervaring en mooie herinneringen. Het is toch de reisbegeleider die de reis maakt of kraakt. Karen je zorgde voor avontuur en heeft het absoluut gemaakt!

Karen bedankt!
Hilde, 32 jaar


En zo is het begonnen……In gesprek met mijn goede vriendin werd mij duidelijk dat ik met een gezondere blik op het leven verder wilde.

Daar moest ik iets voor gaan doen. Er was een vast patroon in mijn leven dat ik niet zo goed kon zien maar waar ik wel last van had.
Het advies was om naar Karen de Jong te gaan voor een EMDR behandeling, om te kijken wat er echt aan de hand was. En  mogelijk een oplossing te vinden…..Maar dat was al een stap verder.
Het eerste telefonische contact met Karen was goed. Karen voelde meteen dat ik de eerste afspraak snel wilde.
Toen ik 3 dagen later bij Karen was, wist ik aan het eind van  mijn eerste EMDR behandeling  dat ik op de goede plek was en de juiste weg gekozen had.
Ik wil toevoegen dat het een emotioneel diepe weg is en niet altijd gemakkelijk. Maar met Karen erbij werd het duidelijk. En mijn doel was duidelijkheid te krijgen en verder kunnen gaan.
Dat heb ik bereikt.
Chantal , 48 jaar